درباستان دوست داشته اند که نماد مقبره و قبر آنها نمادی باشد که نماد مهربانی عشق و علاقه باشد مثل نماد قلب تجربیات و تحقیقات و مشاهدات ما نماد اغلب برای قبر ها و مقبره ها استفاده می شده که هم برای گور صخره ها هم برای گور تپه ها و هم برای تدفین در خاک مورد استفاده قرار می گرفته.
۹۰ درصد مواقع در تدفین نماد نزدیک بوده و بیشتر مواقع هم برای بانواناستفاده میشده است زیرا این بانوان بودند که صفات اصلی آنها باید عشق و علاقه و مهربانی و بوده باشد مردها بیشتر از نمادهای جنگجوی قدرتنمایی و صلابت و اقتدار نمایی استفاده می کردند
نماد قلب هر گاه بر روی یک سنگ بزرگ در یک برآمدگی خاکی قرار گرفته باشد به احتمال زیاد قبری در همان تل خاکی خواهید داشت و اگر بر روی یک صخره با شاخصه های ارزشمند باشد اشاره به یک گورصخره می تواند داشته باشدکه در صخره است.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: سنگ قلب, علامت قلب در گنج یابی, قلب ,قلب سنگی
مشاهده لایه ذغال در حین حفاری چه پیامی را به کاوشگر می دهد
این مسئله به چهار قسم است
در جایکه طلا وجود داشته باشد و گاز حاصل از ان در زمان طولانی به سطح زمین امده باشد میتوان نازکترین لایه خاک را در یک شعاع کوچک یا بزرگ (بسته به مقدار)بسوزاند و سیاه کند که در اصطلاح عامیانه زغال میگویند این فرایند در هرجای اتفاق نمی افتد
این زغال ها در زمان گذشته برای علامت گذاری نقطه نهایی محل دفن به کار رفته به طوری که بسیار محل های با شباهت هم ساخته ولی محلی را برای نشانه گذاری اخر با زغال یا خاک سفید یا به طور مشترک علامت گذاری شده
این فرضیه که هر جا زغال هست گنج هم هست باطل است چراکه در محلی که گاز متان نشت کند خاک نیز میسوزد و سیاه میشود
تکه های چوب در زیر خاک که به قصد آتش روشن نمودن توسط چوپانان در گذشته زغال شده اند و یا ریشه های درختان که بعد از مدتی سیاه و شبیه زغال می شوند.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: خاک سوخته در حفاری, زغال, لایه خاک, لایه ذغال در دفینه یابی, لایه شناسی خاک
تپه های باستانی یا تومولوس روشهای مختلفی برای طراحی و ساخت داشت و طراحان از مدل ها و طرح های گوناگونی که الهام گرفته از مهندسی کواکب یا ستارگان ، لانه پرندگان یا حشرات مختلف زمینی دیگر بهره می جستند.
اولین کاری که در هنگام ساخت تومولوس انجام می شود، انتخاب محل ساخت می باشد.
۱- باید به آبی که در ساخت آن استفاده می شود نزدیک باشد. ( ۲ تا ۳ برابر مصالحی که در ساخت تومولوس از آن استفاده می شود، آب مصرف شده می باشد، از آنجایی که در دوران باستان حمل آب آسان نبوده، تومولوس ها باید در نزدیکی آب ساخته می شدند. )
۲- زمین باید در مقابل زمین لرزه، رانش زمین و فرسایش خاک مقاوم باشد.
۳- برای جلوگیری از دستبرد به تومولوس باید در نقاط مرتفع و در دید باشد. با تمام شدن رویه ژئوفیزیک نوبت ساخت بنا می باشد.
۱- ابتدا فونداسیون اعمال میشود، فونداسیون از قلوه سنگ ها تشکیل می شود و همانند یک ستون، باید بنایی که در بالای آن خواهد آمد را به خوبی حفاظت کند.
۲- به اندازه کافی سنگ بریده می شود، به محل مورد نظر حمل شده، و محل دفن جسد باز گذاشته می شود، و برای اینکه بتواند چندین تن سنگینی را تحمل کرده و فروریختگی نداشته باشد محاسباتی انجام میشود، همانطور که در عکس پایین دیده می شود، بر این اساس بنا می شوند که تمامی وزن به دیواره های جانبی تحمیل شود.
۳- برای عرضه انواع هدیه و با توجه به اعتقادات، قربانی، در ورودی یک قربانگاه بنا می شود، بنای قربانگاه یک بنای سنگی هموار می باشد.
۴- پس از اتمام روند بالا، با گذاشتن جسد و هدیه ها در اتاق، اتاق بسته می شد، برای جلوگیری از تاثیرپذیری اتاق از باران و برف، روی آن ابتدا با خاک رس پوشانیده شده، و در کناره هایش شن قرار داده می شود، این یک حالت انعطاف پذیری ایجاد می کند، روی این با قلوه سنگ های مختلف پر می شود و با توجه به ارزش فرد مرده ضخامت آن بیشتر میشود.
۵- به منطقه خاک حمل میشود، این خاک به صورت گل درآورده شده، برای حفاظت از قلوه سنگها به روی آن ریخته می شود. ( ۲ تا ۳ برابر مصالحی که در ساخت تومولوس از آن استفاده می شود، آب مصرف شده، از آنجایی که در دوران باستان حمل آب آسان نبوده، تومولوس ها باید در نزدیکی آب ساخته می شدند.)
۶- از منطقه مسکونی مربوط به پادشاه خاک به عنوان هدیه آورده می شد. این خاک ها نیز به همان صورت، گل شده و مالیده می شدند. این لایه همانطور که در عکس دیده میشود، از رنگهای مختلفی تشکیل میشود.
۷- اگر قرار باشد تومولوس از سنگ ساخته شود، دوباره پس از ساخت اتاق، لایه محافظ روی آن اعمال می شده، این لایه به شکل کلید پروانه ای بوده، به شکل یک سنگ صاف یک سنگ کج ساخته می شد.برای سفت شدن مصالح از سنگ نمک استفاده می کردند.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تپه باستانی, تله های تومولوس, تومولوس, تونل تومولوس, قبر پادشاه ,مراحل ساخت تومولوس ها, معماری تومولوس, مقبره, مقبره پادشاهان
در گذشته های نه چندان دور وسیله اصلی تجارت بین مردم استفاده از چهارپایانی چون اسب ، قاطر و شتر بوده است و همه افراد جهت تجارت معمولا در غالب کاروان تردد می کردند تا از خطر راهزنان در امان باشند و انفرادی سفر تجاری یا تفریحی نمی رفتند.
همه کاروان ها در مسیر راه خود جهت اتراق و استراحت معمولا در کاروانسراها توقف داشتند تا هم انسان و هم حیوانات استراحت کنند.اما این کاروانسراها همه جا نبوده و بیشتر کاروان ها جهت استراحت و رفع تشنگی خود و حیوانات بیشتر از مسیر آب و چشمه عبور می کردند و اونجا اطراق می کردند شاید دو سه روزی اونجا می ماندند .بیشتر دفینه تجار در این مناطق یا فت می شود .چون پول رایج کشور در آن زمان در غالب مسکوکات طلا و نقره بوده یعنی همان سکه های طلا و نقره به همین دلیل حمل پول هم حجیم بوده و هم بسیار خطرناک به خاطر راهزنان فراوانی که در مسیر راه وجود داشتند. به همین دلیل بسیاری از تجار و بازرگانان در مسیر های مختلف قسمتی از سکه های خود را جهت کم شدن ریسک حمل در جایی در گوشه و کنار محل اطراق خود پنهان می کردند تا در زمان برگشت آن را بردارند .و گاها پیش می آمده که آن تاجر به دلیل بیماری یا جنگ و درگیری کشته می شده و آن دفینه به همان صورت باقی مانده هست . اکثر این دفینه های اتفاقی در عمق کم در حد ۷۰ سانتیمتر قرار دارند و معمولا حجم آن نیز به اندازه یک خمره کوچک و یا قراچه می باشد.اگر وارد منطقه ای شدید که دارای چشمه قدیمی و آب فراوان است به شعاع ۵۰۰ متری آن خوب دقت کنید حتما سنگ یا علامت خاصی را می بینید که می تواند محل دفن دفینه تجار باشد.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثار سنگی ,اتراق کاروان, چاپار خانه ها, چاه دفینه ,دفینه بازرگانان, دفینه تجار ,دفینه راهزنان,دفینه کاروان, دفینه کاروانسراها, روش پیدا کردن دفینه تجار و بازرگانان, سکه های طلا ,سکه های نقره
برای دفینه یابی نیاز به سند یا نسخه گنج می باشد که بسیاری از این نسخه های گنج روی پوست نوشته شده اند. چون از دوام و مقاومت و پایداری بیشتری نسبت به کاغذ برخوردار است و پاره نمی شود و خطوط روی آن پاک نمی شود.بنابراین برای تهیه نسخه گنج بسیار مفید بوده است. طرز تهیه نسخه پوستی نیز به این شرح است.یشتر نوشته های روی پوست را داغ میکردند و جوهر های مخصوصی بود که قابل شستشو بود و آب آنها را از بین نمیبرد که اکثر نوشته های روی پوست با این جوهر نوشته میشده است. بعضی اوقات نوشته هائی رو میبینم روی پوست که با خون نوشته شده است.
گنج نامه ها اکثرا روی سنگ است و بعد از آن به ترتیب روی پوست آهو و پوست گاو و گنج نامه های مهم که درباری بوده است بعد از سنگ بیشتر روی پوست کرگدن میباشد. ولی اکثر گنج نامه ها روی سنگ یشم حکاکی میشده است.
اکثر نوشته های روی پوست با خون گنج نامه یا نسخه نیست و بیشتر آنها دعا هست و جزو طلسمات محسوب میشود و اکثرا با خون کفتار نوشته میشده است.پس این مورد رو اشتباه نکنیم.
پوستها در زمان خود دباغی میشدند و مواد مخصوصی مانند رزین و روعن به آنها میخورده است که عمر پوست رو بالا میبرده و مقاومت آن را بسیار زیاد میکرده. این پوستها اگر در جای مناسب نگهداری شوند تا پنج هزار سال عمر میکنند.
پوستها را اکثرا در جای خشک یا داخل نی نگهداری میکردند و دو سر آن را می بستند و هر چه به پوست هوای کمتری برخور کند سالم تر میماند و عمر آن طولانی تر میشود.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: دفینه یابی, روش تهیه نسخه پوستی ,دفینه سند پوستی ,گنج نامه ,گنج یابی, نسخه پوستی نسخه گنج
در ایران تپه های باستانی زیادی وجود دارد که بسیاری از آنها دست ساز هستند که به تومولوس مشهورند این تپه ها برای مقاصد خاصی ساخته می شدند که به چند مورد آن در این مطلب کوتاه اشاره میکنیم. غیر از مقبره پادشاهان ، معمولا در مواقع حساس و جنگی مخصوصا در زمان حمله مغول حکم بر این شد که اموال و خراجی که وجود دارند رو پنهان کنند که برای پنهان کردن اموال و فرار کردن از معرکه معمولا در کف خود محل دیده بانی چاهی حفر میکردند و سنگ چین میکردند و اموال رو درونش میذاشتند و سپس سنگی رو درب چاه میذاشتن.
مهمترین مسئله کار وجود یک جنازه در روی سنگ چاه هست که برخی موارد افرادی فکر میکنند این موارد قبر هستند و به نوعی مقبره هستند ولی کاملا در اشتباه هستند این جنازه ها جنازه های قربانیهایی هستند که در پنهان کردن دفینه دست داشته اند و پس از اتمام کار محکوم به مرگ بوده اند به دلیل لو نرفتن مکان تپه های گنج دار . از این جنازه معمولا به عنوان نشانه هم در زیر خاک استفاده میشده و به همین راحتی دست از سر جنازه قربانی هم بر نمیداشتند بلکه برای علامت هم استفاده میکردند که به نوعی گول زننده هم هست برخی موارد بوده که افرادی به این جنازه ها رسیدن یا به خاطر عذاب وجدان کار رو رها کردن یا افرادی برای دور زدن دیگران وقتی به جنازه رسیدن دیگران و خود رو به دروغ و از ریا ملامت میکردند که این قبره و چیزی نداره بیاید روشو بپوشونیم بریم و بعد خودش سر فرصت میومده ترتیب کار رو میداده .
پس به این نتیجه میرسیم که قرار دادن جنازه بر روی کار هم نوعی حیله بوده و نوعی سو استفاده دیگر از نوکر یعنی نوکر باید همیشه نوکر باشه چه سالم باشه چه مرده باشه چه استخونهاش مونده باشه . سپس کل محل دیده بانی رو تخریب میکردند و به صورتی لایه گذاری میکردند که معمولا برای دفینه ها لایه گذاری میکنند البته از این راه همان یاغیان و سرکشانی همچون مغولها هم استفاده میکردند چون امکان حمل بار برای اینکه مدام در تاخت و تاز بودند ممکن نبود مجبور به پنهان کردن انها بودند و چون وقتی زیاد نداشتند این شیوه سریع رو به کار میبستند و سریع کار رو تمام میکردند و راهی تاخت و تاز خود میشدند غافل از اینکه ممکن است برگشتی در کار نباشد و اموال هزاران سال بر سر جای خود میماندند تا دست قسمت دست فردی را به ان برساند . تپه های گنج دار .
معمولا وقتی کار لایه گذاری تموم میشد روی کار برای اینکه محل دقیق وجود دفینه موجود باشه چاله اتشی رو درست میکردند و درونش اتش میکردند و این چاله اتش همیشه برای رهگذرها مورد استفاده بوده غافل از مورد موجود در زیر این چاله اتش.
در تپه های گنج دار نوع دومی هم هست که این مورد به جای چاه از تنور با دیواره ساروجی استفاده میشده و به نوعی تنورهای دو طبقه بودند تنور اول یا خالی بود یا دارای بار اندکی بود برای گمراه کردن که بگه دیگه چیزی نیست و همین بوده و به مال اصلی دست پیدا نکنند بار اصلی هم در تنور در دل تنور مکانهایی رو درست میکردند به عنوان جاساز و اونا رو منظم در مکانهای خوشون قرار میدادند مثلا اگر مورد قوری بود در دیواره جایی شبیه و اندازه ان قوری تعبیه میکردند و قوری رو درونش میذاشتند باقی مواردی که گفته شد عینا شبیه مورد اول است.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: اسرار کاوش, تپه های باردار, تپه های باستانی, تومولوس ,دفینه تپه ها ,روش های شناسایی تپه های دارای دفینه, قبر گبری, قبرستان گبری, مقبره پادشاهان
بارها پیش میاد که جویندگان دفینه یا جویندگان گنج بعد از کار فراوان و حفاری دقیق با همه آثار و علایم طبق سند و نسخه معتبر به یک خزانه یا سفید خانه ای می رسند که بعد از گشودن آن با صحنه ای عجیب روبرو می شوند که آن مکان کلا خالی می باشد. در وهله اول شوکه می شوند و به هم شک می کنند که نکند فلانی از یک مسیر دیگر یک شب قبل تخلیه کرده باشد یا این که …
زمانی که با یک اتاقک خالی مواجهه شدیم باید دو مسله را مورد توجه قرار دهیم . اول اینکه ممکن است این سفید خانه فریب باشد و دفینه در زیر آن به صورت طبقاتی وجود داشته باشد که محاسبات خواص خودش را دارد که در مباحث بعدی به آن می پردازم و یا اینکه این مکان تخلیه تاریخی شده باشد و جهت فریب دشمن یا جهت فریب پادشاه طراحی شده است .در زمان های گذشته کار جابجایی مسکوکات یا سکه های طلا و نقره بر عهده وزیر بوده است و بسیار پیش آمده که وزیر به پادشاه خیانت می کرده و دفینه را در ظاهر آنجا ولی در باطن در جای دیگری ذخیره می کرده است و یا اینکه جهت فریب دشمنان جهت جلوگیری از دستبرد به اموال پادشاه با یک نقشه قبلی یک سفید خانه در ظاهر ساخته می شده و برای آن مکان در کتاب های گنج نامه سند نوشته می شد ولی اموال در جای دیگری دفن شده بود.برای مثال بعد از حمله اسکندر مقدونی به تخت جمشید و گشودن سفید خانه های هخامنشی بیشتر این خزانه ها و سفید خانه ها خالی بودند یعنی قبل از دسترسی اسکندر به آنها تخلیه صورت گرفته.
باید توجه داشته باشیم که خزانه ها و سفید خانه ها حکم بانک را برای گذشتگان داشتند و هر زمانی که نیاز به دفینه ایجاد می شد از بانک استفاده و خزانه را خالی می کردند.موارد بسیاری پیش می آمد که نیازمند سکه و شمش می شدند.مثل قحطی ، بیماری ها ، جنگ و غیره . در این موارد یعنی تخلیه تاریخی حتما باید چیدمان خاک بهم خورده باشد و در مسیر حفاری تکه های ساروج شکسته دیده شود .طوری که حفار متوجه نامنظم بودن خاک بشود.موارد بیشماری به بنده رجوع شده که تخلیه تاریخی داشتیم.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تخلیه تاریخی, خزانه پادشاه, خزانه خالی دفینه ,خزانه گنج, سفید خانه, سفید خانه خالی, سکه های طلا, سکه های نقره
بدلیل نبود امکانات پیشرفته ارتباطی قبل از ورودی قصبات ، آبادی ها و شهر ها معمولا در بلند ترین نقطه مشرف به اون محل نقطه ای وجود داشت بنام قراول خانه که در حقیقت کار اطلاع رسانی رفت و آمد ها را به مردم آن منطقه انجام می داده است .البته نباید به میل و برجک نگهبانی اشتباه شود. شبیه هم هستند ولی کاربرد آنها با هم متفاوت هستند. قراول خانه ها را در کنار راههای قدیمی ایجاد میکردن ودر کنارش برجهایی برای نگهبانی شهر وکاروان ومسافران طراحی میکردند. مکانی بلند وقریب و یک فرسنگ بیرون شهرکه سربازان شب وروز درحال نگهبانی بودند و راهزنان ولشکر سپاه رو کاملا میدیدند و بنوعی با روش کردن آتش یا…اطلاع رسانی میکردند البته نباید با چاپار خانه ها یا رباط اشتباه شود.
در بناهای تاریخی کشور بخصوص ارگ ها،قلعه ها،وبرجها بخشی بنام قراول خانه وجود دارد قراول خانه هاکاربرد مختلفی داشتند مثلا محل استراحتی برای قراول هاو انبار اسلحه آنها بوده که بعنوان پادگان برای محافظت مناطق عمل میکرده است،جایگاه نگهداری ارابه و اسبهای سلطنتی بوده است.
کلبه مختصری بوده که در برسر راههای ورودی به شهربرای اخذ عوارض از افرادی که محصولات کشاورزی وارد میکردن اخذ میشد، دفینه گذاری در آنها متفاوت بود؛واینکه در وسط برج طوری طراحی میکردند که با نشانه هایی همچون سازه وعلائم ریز بود با ساروج پلمپ میکردند که این دفینه برای خرج لشکر وتعمیرات مکان مورد استفاده قرار میگرفت.
مخلص کلام این است که این مکان ها بدلیل هم امنیت خوب و هم مشهور بودن قابلیت نشانه قرار دادن برای دفینه را در اطراف خود داشته است چرا که همه افراد قراول خانه فلان منطقه را می شناختند و از موقعیت مکانی آن اطلاع داشتند.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثارشناسی دفینه, اسرار کاوش ,برجک نگهبانی, چاپار خانه ها ,دازینگ ,دفینه یابی, رباط, علایم باستانی, قراول خانه, قراول خانه ها در دفینه یابی, قلعه ,گنج یابی, میل
سیستم حکومتی ایران در دوران باستان و سلسله های مختلف به صورت طبقاتی بوده است و بیشتر طبقات اجتماعی افراد ملاک فعالیت ها و شخصیت افراد بوده و افراد برای تغییر طبقه اجتماعی خود باید تلاش زیادی می کردند . این طبقات اجتماعی باعث می شده تا از امکانات مختلف بر اساس آن استفاده کند .این طبقات اجتماعی در مرگ ، آیین تدفین ،جایگاه قرار گرفتن قبر در قبرستان و نوع قبر افراد نیز تاثیر گذار بود.در اکثر مناطق ایران در قبرستان های باستانی با سنگی برخورد میکنیم که چهارگوش بوده و شبیه تابوت می باشد که به سنگ تابوت نیز مشهور است. نا گفته نماند که این سنگ تابوت داخل قبرستان باستانی قرار دارد و چون مابقی قبرها آثارشان از بین رفته فقط سنگ تابوت مشخص است.
سنگ تابوت یک آثار بسیار ارزشمند و کمیاب هست که نشان از وجود مقبره ای مهم تابوتدار وحتی مومیایی درکنار سنگ دارد به محیط و محل قرارگیری سنگ دقت کنید که تپه ای دیده میشود که بر رو و بالای تپه قرار گرفته است و در پشت تابوت یک سنگ سه گوش دیده میشود که سنگ سه گوش به بلندترین نقطه محیط خود مارو هدایت میکند که در اینجا به تابوت دار هدایت میکند و مقبره درکنار خود تابوت میباشد وسنگهای تراشخورده وسفید روی تپه وکنار سنگ کاملا نشانگر وجود مقبره درون تپه میباشد
چنین مقبره های برای افراد قدرتمند و بلندمرتبه ایجاد میشد ودلیل وجود مقبره کنار سنگ و بروی تپه این است که از آن کاملا نگهبانی میشده است .عمق چنین مقبره ای بالا وبعداز گذراندن مسیر مقبره هوای داخل اتاقک از آلودگی بالایی برخوردار هست که نوعی تله بحساب میاد،دوستان مقبره دارای اموال وهدایای بسیار با ارزشی است واز تخریب این نوع سنگ خودداری کنید چون داخلش تکه ای اموال وجود دارد.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آیین تدفین, تابوت باستانی, تابوت سنگی, تپه باستانی, تومولوس, سنگ تابوت در دفینه یابی, سنگ قبر, طبقات اجتماعی ,قبر گبری, قبرستان گبری ,گورستان باستانی, مقبره باستانی ,مقبره پادشاهان, نظام طبقاتی
تله ترس
نوعی تله فیزیکی وجود دارد که به تله ترس معروف است. تله ترس معمولا در مکان های پلمپ شده مانند گور دخمه ها که انسان از محیطی روشن به مکانی تاریک وارد می شود، استفاده می شود. به صورت مجسمه ای به شکل موجودات افسانه ای یا حیوانات بزرگ و ترسناک که معمولا پس از شکست پلمپ ورودی با اینگونه مجسمه روبرو می شوید.
تله هایی که در کشور ایران زیاد دیده می شود معمولا در راهروهایی که منتهی به اتاق می شود که چاله ای عمیق که درون آن پر از نیزه است. البته این عکس که در در اینجا است مربوط به جنگ ویتنام می باشد اما برای شبیه سازی نمونه ای خوب است و از نظر ساختار دقیقا شبیه به یکدیگر هستند با عمق کمتر که روی آن را استتار می کردند.
معمولا در دیوار ها یا ورودی دالان ها با رسم شکل به این نوع تله ها فیزیکی اشاره شده است. در برخی موارد نیزه زهرآلود استفاده شده است و یا به تنهایی به شکل حوض چه ای پر از زهر و مواد سمی که ظرف چندین دقیقه باعث مرگ انسان می شود، استفاده شده است. باید توجه داشت که پیش از ورود به دالان ها حتما از کمربند کوهنوردی استفاده کنید اگر با تله مواجه شدید برای شما خطری به وجود نیاید.
تله مکانیکی شیب دار
تله فیزیکی بعدی که بعد از شیب تند در غارها قرار دارد و به صورت پلمپ بعد از شیب که به شکل کاملا حرفه ای استتار شده برخی اوقات هم در میان راه اهرمی قرار می گرفت که با عبور از روی آن تله فیزیکی عمل کرده و سنگ به روی شیب افتاده و مسیر بازگشت را مسدود می کند. درون پلمپ حفره ای بسیار عمیق و برخی با نیزه وجود دارد. در اینجا باید از کمربند کوهنوردی استفاده کرد و در میان مسیر باید دقت نمود تا اشتباها پای خود را بر روی اهرمی قرار ندهیم.در غارها باید بسیار دقت نمو حتما از چراغ قوه های قوی استفاده کرد تا اهرم ها و خطرها قابل مشاهده باشند.
آخرین نوع تله مکانیکی مربوط به چاهی می شود که دارای سربار می باشد. برای حفاری و برداشتن سربار دیواره چاه مجبور هستید که طنابی به کر خود ببندید و سر طناب را به بیرون چاه ببندید. در اینجا باید به سنگ های بالای ورودی چاه دقت کنید. این نوع چاه ها دارای سنگ های بزرگ در ورودی هستند که با کوچکترین لغزش از جای خود حرکت کرده و شخص را به انتهای چاه می فرستد. حتما قبل از ورود به چاه سنگ های اطراف چاه را تکان دهید.
تله در ورودی تونل ها
در ورودی تونل ها تله مکانیکی یبه وفور دیده می شود. این مدل تله ها به درب ورودی متصل شده و در هنگام ورود به آن سنگ هایی که در بالا قرار دارند کار کلید را انجام می دهند. از جای خود تکان می خورند و پشت سر آن سنگ بالایی و شنی که در بالای آن قرار دارد بر ورودی تونل ریزش می کند و راه بسته می شود.
تله هایی که با کمک شن و ماسه کار می کنند
این نوع تله با فشرده شدن شن و ماسه در زیر یک صخره ایستاده بلند عمل می کند. این مدل از تله ها بسیار فریبنده است و در ظاهر اصلا به تله شباهت ندارد و در نگاه اول صخره ای ایستاده است که در جلو آن یک درب و یا صندوق گذاشته شده است. هر موقع این صندوق برگردانده شود شن و ماسه ای که در پشت صندوق فشرده شده شروع به ریزش به داخل می کند و یک فضای خالی را در پشت صندوق ایجاد می کند و زیر صخره بزرگ خالی می شود و می ریزد.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی